Bahçemizi kendimizde düzenleyebiliriz fakat bilinçsiz seçilmiş bitkiler, hoş olmayan bir dizayn bazen dinlendirmek yerine insani yorabilir de. İyi bir bahçe yapmak için bitkileri tanımali , uygulama için teknik bilgiler edinmeliyiz ya da bu işi bilen birisine başvurup bahçemizin dizaynını yaptırmalıyız.
Yaz mevsiminin sonlarına yaklaşırken sonbahar aylarının başlangıcı ile birlikte bahçemizi kışa hazırlamamız gerekiyor. Bu bakıım sayesinde ilkbahar da çiçeklerimizin ve meyvelerimizin saglıklı bir şekilde tomurcuk vermesini ve çiçek açmasını sağlayabiliriz. Bu yazıda bahçenizde dogru bakım nasıl yapılması gerektigini bulabilirsiniz:
Ayrıca cok kenarlarında sarkmis yayılmıs calılıklarınızı budamanız gerekmektedir. Adacayı ve lavanta gibi bitkileri de ilk ekildigi yılda budamak lazım cunku kıs ayında don olayından oturu kesilmis yerlerdeki hasarlarını kapatamazlar ve bitkiler olurler. Genc calılıklar dev dikenleri sayesinde kıs aylarındaki soguklardan iyi korunmaktadırlar.
Calıların bakımı: Eylul ayi calılarınızın bakımı icin cok iyi bir zaman. Eger calılık bitkiniz aynı yerde birkac senedir ekili ve yesillenmis halde ise kokune inip oradan ayırıp cogaltarak bahcenizin farklı yerlerine ekebilirsiniz. Calılıklarınızın aynı yerde kalıp cok uzun seneler yaslanmasını önlemek icin kazılıp farklı yerlere ekilmesi hem çalılık bitkinizi gençlestirip taze yapraklar vermesini sağlar hem de daha saglıklı görünümü olmasına neden olur.